Доскорошният капитан на Левски Андриан Краев е провалил в последния момент сделка между Левски и руският Ростов, където „сините“ продадоха Роналдо, пише dsport.

Бившият капитан на отбора не пожела да преподпише договора си, който изтича лятото, и затова ръководството го отстрани от подготовка с първия тим и го прати да тренира с дубъла. Краев отказа да премине в турския Коняспор и се предполагаше, че ще остане до лятото в Левски, когато му свършва договора.

Във вторник, 20 февруари е имало възможност Краев да се събере с Роналдо в тима от Ростов на Дон, след като руснаците и „сините“ са се разбрали за трансфер на стойност близо 250 000 евро.

На самият футболист е била предложена много добра заплата, която той в последния момент е искал да бъде повишена. Ростов е приел желанието на футболиста, но е трябвало сделката да стане до вторник вечер. Изненадващо Краев не е проявил инициативност за трансфера и руснаците са взели друг футболист на неговото място.

Явно халфът ще остане играч на Левски до лятото, когато ще стане свободен агент и сам ще избере къде да продължи кариерата си. Дотогава „сините“ ще му плащат настоящата заплата.

Иначе Левски направи още един изходящ трансфер. Тимът преотстъпи полузащитника Нейтън Олдър на Спортист (Своге). Договорът за наем е до лятото на 2024 година. Той дебютира за "сините" на 16 юли 2022 година и има 5 мача с екипа на Левски във всички турнири.

"Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на "ПФК Левски" пожелават много успехи на Нейтън Олдър в новото предизвикателство", написаха от клуба.