Днес определено ще има много футболни емоции, след като ще има цели 6 големи дербита в европейския футбол.

Програмата започва с Де Класикер в Нидерландия между отборите на Аякс и Фейенорд. Двубоят е доста интересен, защото този път двата отбора са и в битка за титлата. Фейенорд е лидер с 58 точки, Аякс е втори с 55, но в борбата са още и АЗ Алкмаар с 53 и ПСВ Айндховен с 52 точки. Двубоят започва в 15:30ч.

В 17:00ч. е 116-то Пловдивско дерби между Ботев и Локомотив. Двата отбора за пореден път са в различни позиции, но дербито е винаги непредвидимо. Локомотив е четвърти с 39 точки, а Ботев е 10-ти с 26 точки.

В 19:00ч. започва дербито на Солун между Арис и ПАОК. Двата отбора са съседи в класирането, но разликата между тях е доста голяма. ПАОК е четвърти с 54 точки, а Арис е на петата позиция с 40 точки. Солунските грандове вече си осигуриха участие в плейофите от първата шестица в Гърция. 

Също от 19:00ч. ще има друго местно дерби, а именно битката за Рим между Лацио и Рома. Двубоят може да е и със сцената на квота за Шампионската лига, защото двата римски колоса се борят за място в топ 4. Разликата са много малки, а Лацио в момента е трети с 49 точки, Рома се намира на петата позиция с 47 точки. 

В 21:45ч. стартира Дербито на Италия между Интер и Ювентус. Класиката ще се играе в Милано, а сблъсъкът ще е много интересен, защото следващият месец двата тима ще се срещнат и в битка за място на финала за Купата на Италия. Интер е втори с 50 точки и брани мястото си в топ 4, а Ювентус е седми с 38 точки, но и с 15 точки по-малко. Торинци се надяват, че точките им ще бъдат върнати и тогава те също ще са в зона Шампионска лига. Така, че двубоят е много важен може би и за битката за топ 4, ако точките на Юве бъдат върнати.

Програмата в неделя затварят Барселона и Реал Мадрид. Ел Класико е твърде вероятно да бъде със сцената и на титлата в Ла Лига. Барса води с 65 точки на върха, а Реал е втори с 56 и шансовете на мадричани за титлата не са много големи. Реал Мадрид трябва да търси победа, за да остане в борбата за титлата. 

Ето и програмата за днешните дербита:

15:30 Аякс - Фейенорд
17:00 Ботев Пд - Локомотив Пд
19:00 Арис - ПАОК
19:00 Лацио - Рома
21:45 Интер - Ювентус
22:00 Барселона - Реал Мадрид