Японският футболист Казуйоши Миура, който е един от най-старите действащи футболисти в света ще играе във втора дивизия на Португалия за тима на Оливейрензе. 

Известният като Крал Казу ще бъде под наем до края на сезона в Португалия от японския ФК Йокохама. 

Само преди месец той навърши 56 години. Той играе 38-ия си сезон като професионален футболист, а Португалия ще бъде шестата страна, в която Крал Казу ще играе. 

Преди Португалия той е играл още в родината си Япония, Бразилия, Италия, Хърватия и Австралия.

„Ще положа усилия, така че хората да могат да ме видят как играя моя вид футбол, дори и в нова среда“, каза Миура след трансфера.

Кариерата на японеца започва през 1986-та година, когато е роден аржентинската звезда Лионел Меси. 

Миура започва кариерата си в бразилския клуб Сантос, тъй като Япония няма професионална лига по това време. Той прекара четири години в Бразилия, играейки за шест клуба, включително Сантос и Палмейрас.

След като се връща в Япония той играе за Верди Кавазаки. В Италия е бил в тима на Дженоа, който по това време е в Серия А. 

Има общо 55 гола в 89 мача за националния отбор на Япония и е вторият най-добър голмайстор в историята на японския национален отбор, от който се оттегля през 2000г. 

През 2017 г. той стана най-възрастният играч, отбелязал гол в професионален мач, когато отбеляза гол срещу Теспакусацу Гунма във втора дивизия на Япония на 50 години и 14 дни. Той също така помогна на Йокохама да осигури промоция в елита на Япония в края на сезон 2019.