Испанският футболист Педро Родригес направи исторически трансфер, след като премина от Рома директно в Лацио. Така той стана първият играч от 1981г., който прави подобен трансфер между римските отбори. 

Определено обаче за Педро няма да бъде много спокойно в Рим. Той вече си навлече гнева на феновете на Рома, но не е ясно и как ще бъде възприет от феновете на Лацио, които са доста крайни и дори обиждаха и поискаха от ръководството да освободи новото попълнение Хисай, който дойде това лято. Албанецът изпя песента Bella Ciao в съблекалнята на отбора и бързо си навлече гнева на феновете, които са доста крайни и с фашистки възгледи. Въпросната песен пък се е пяла от партизаните при падането на Мусолини. 

Двата римски отбора никак не се обичат и враждата помежду им е доста голяма. Не така стоят нещата в Торино и Милано, където трансфери между Интер и Милан, както и между Ювентус и Торино са доста често срещани.

Иначе Педро идва в Лацио като свободен агент и ще носи номер 9 витам. Договорът на 34-годишният играч е за две години. Трансферът стана факт благодарение на треньора на Лацио Маурицио Сари, който много харесва испанеца. 

Последният път, в който се случва такъв трансфер се случва през 1981г., когато Карло Пероне преминава от Лацио в Рома. Пероне обаче не успя да направи никаква кариерата в двата отбора, записвайки едва пет мача без гол за Рома и 22 за Лацио също без гол.