Днес се навършват 29 години от най-великия момент в българския футбол, а именно чудото на "Парк де Пренс". 

Тогава мъжкият ни национален отбор изхвърля Франция насред Париж и се класира за Мондиала в САЩ през 1994г., където националите пишат история и завършват на четвъртото място в света. 

България побеждава с 2:1 в последния решителен мач от квалификациите. Французите откриват в 32-та минута чрез Ерик Кантона, а Емил Костадинов изравнява в 37-та минута. Дълбоко в добавеното време Емил Костадинов попарва французите с победен гол и ги изхвърля от Световното. 

На Мондиала в САЩ България записва първа победа на световни финали срещу Гърция с 4:0, побеждаваме и световните шампиони Аржентина с 2:0 и Германия с 2:1, както и Мексико след дузпи. Националите достигат до полуфинал срещу Италия, който губят с 2:1, а мачът за четвърто място е изгубен от Швеция с 4:0. Четвъртото място в света си остава най-големия връх в българския футбол и до този момент. 

За съжаление след толкова години българският футбол вече почти 20 години е без голям футболен форум, а последното ни класиране е на Евро 2004. За последно бяхме на Мондиал през 1998г.