Ботев постигна споразумение за нов договор с Иван Чворович. Настоящият конткракт на вратаря е до края на годината, като веднага след неговото изтичане в сила влиза новото споразумение, което е за срок от 18 месеца, до края на юни 2019 г. Иван Чворович бе привлечен в Ботев през януари, като успя да натрупа 34 мача за Клуба през 2017-та. 12 от тях бяха през миналия сезон, а от началото на настоящата кампания 32-годишният страж е записал на сметката си общо 22 участия в шампионата и Лига Европа.

Чворович пази на вратата на Ботев и в паметния финал за Купата на България, в който "жълто-черните" завоюваха трофея след победа с 2:1 над един от бившите тимове на родения в Белград вратар - Лудогорец.

Радвам се, че се въпросът с новия ми договор е вече решен и съм доволен, че оставам в Ботев. Отиващата си година бе една от най-вълнуващите за мен във футбола. Купата и емоциите, които преживяхме покрай участието в евротурнирите си заслужаваха. Надявам се да имаме още поводи за радост, заяви Чворович пред клубния сайт. Имаме силен отбор, в който има доста добри футболисти. Колективът ни е сплотен и мисля, че можем да се развиваме и да постигаме още по-добри резултати. Вярвам, че ни чакат още много положителни емоции, каза още стражът на Ботев.