Старши треньорът на Ботев Азрудин Валентич даде пресконференция преди старта на новия сезон. На брифинга беше представен и новото попълнение Николай Минков от Монтана.

"Аз винаги говоря от сърцето си. Уважавам всички и се надявам да има по-малко неточни информации в медиите. Започваме с Николай Минков от Монтана той е първото ни ново попълнение. В Ботев вече не са Янко Георгиев, Славчо Шоколаров, Джонатан Перейра, Салиф Сисе и Мишел Еспиноса. Нашият приоритет е да подпишем договор с Тодор Неделев. Ще подпишем договор с Аргилашки. Ще вземем халф, централен защитник и още един централен нападател. Ще търсим и вратар, за да има конкуренция на Аргилашки. Току и Маркиньос остават при нас под наем. Имаме много добри млади играчи и искаме да им дадем шанс във втория отбор. Ще обърнем внимание на него. През миналия сезон имаше много често контузени и наказани играчи и затова се случи да играем с различна единайсеторка в повечето от мачовете. Минков е бърз има агресивност и ми харесва много. Той е професионалист на мен ми трябват такива играчи с професионално поведение. Стартирахме с тестове за коронавирус, след това ще има физически тестове на играчите. Следващата седмица ще играем първата си контрола между първия и втория отбор. Ще бъдем на тренировъчен лагер в Турция. Там ще изиграем три контроли. След това ще играем с Левски и Царско село. Търсим още един отбор, с който да играем. Аз бих искал да играем с отбор от Втора лига. Ще играем седем контроли. В Турция всичките отбори са в елитните дивизии. Аз предпочитам да привличаме български играчи, но не е лесно, защото повечето имат договори с други клубове. За нас е важно да намерим оптималните играчи", заяви Валентич. 

"Преживяхме тежки шест месеца. Оптимисти сме за новия сезон и гледаме смело напред. Очакваме новите попълнения. Работим усилено и с школата. Подписахме няколко договора с наши юноши. Очакваме до края на следващата седмица да приключи сделката и господин Зингаревич да влезе официално в клуба. Имахме правни проблеми, но нещата се оправиха. Господин Зингаревич помага на отбора много и нашите спонсори също", заяви изпълнителният директор Даниел Серейдо. 

"Радвам се, че съм в Ботев. Когато дойде предложението не се замислих нито за миг. Искам да направим страхотен сезон и да зарадваме феновете си, защото те са страхотни. Подписах за три години. Локомотив не са се свързали с мен. Идвам с амбиции за челни места и да спечеля трофей", заяви първото ново попълнение Николай Минков.