Звездата на Ботев Тодор Неделев има най-много призови места в класацията за Футболист на годината, става ясно след оповестяването на резултатите от гласуването на 118-те журналисти. Неделев стана трети, както и миналата година, първи е Кирил Десподов от ЦСКА със 159 точки, пред вратаря на Славия Георги Петков със 151 и Неделев със 149. За Тошко в челната тройка са гласували 76 журналисти, Десподов има 73 гласа, докато Петков е поставен в тройката от 65 журналисти, пише sportal.bg. Както е известно, за първо място се дават три точки, за второ - 2 и за трето - 1 точка.

Десподов, който детронира Ивелин Попов, има 32 първи места, докато 42-годишният Петков има 37. Разликата от осем точки в полза на крилото идва от това, че има по 21-о втори и трети места. Вратарят е получил 12 втори места, а 16 пъти е поставен на трето място. Звездата на "канарчетата" пък 22 пъти е на първо място, а но има повече втори и трети места от останалите в призовата тройка. Неделев е с цели 29 втори места, а 25 пъти е поставен на трета позиция.

Останалите седем футболисти, които са получили номинации за първото място са: Страхил Попов (6), Мартин Камбуров (9), Ивелин Попов (4), Николай Бодуров (2), Пламен Илиев (4), Антон Недялков (1), Георги Костадинов (1). При треньорите прави впечатление, че само петима специалисти са получили точки за първо място. Това са победителят Петър Хубчев, Димитър Димитров, Златомир Загорчич, Александър Томаш и Илия Груев.