Отборът на Септември обяви, че трансферът на Красиан Колев в Ботев е рекорден за клуба. Младият талант подписа днес официално с Ботев след сериозна трансферна сума, която обаче официално не беше съобщена от нито един от двата клуба.

Според повечето информации става въпрос за 300 000 евро.

Ето какво написаха от Септември:

Ръководствата на Септември София и Ботев Пловдив финализираха трансфера на юношата на клуба Красиан Колев. Продажбата на юношеският национал, роден през 2004 година, поставя трансферен рекорд в историята на "септемврийци", като затвърждава отличната работа в академиите на клуба и добрата интеграция на собствени юноши в мъжкият футбол.
 
Красиан Колев е родом от град Обзор, на 12 годишна възраст е селектиран в детската футболна академия "ДИТ" София, която е част от структурата на Септември София. Под ръководството на главният треньор в академията Румен Павлов и старши треньора на набора му Румен Гълъбов, Колев показва отлични футболни качества и израстване, което продължава и до ден днешен като част от представителният отбор на Септември!
 
През сезон 2020/2021, отборът на Септември София става шампион в елитната юношеска група до 17 години под ръководството на Андрей Андреев, а Красиан Колев е в основата на успеха, след като отбелязва 23 гола в 31 срещи.
 
Младият полузащитник оставя името си в историята на клуба под ръководството на старши треньора Иван Гешев, с който печелят финала за купа "БФС" при юноши старша възраст, родени 2003 година срещу ЦСКА София с резултат 6:2 и постигат историческо класиране в Младежката шампионска лига, след като записват победа и равенство в първи кръг срещу Академия Футболит (Албания) и стават първият български отбор продължил напред към втори кръг в надпреварата, в който се изправят срещу Рейнджърс (Шотландия).
 
Красиан Колев има основна заслуга за връщането на столичани в елита на българският футбол, след като взима участие в 35 срещи за сезон 2021/2022 във Втора професионална лига и мачовете от турнира за купа "България", като записва най - много асистенции към своите съотборници.
 
От началото на сезон 2022/2023 в Първа лига играе в 18 двубоя и отбелязва едно попадение, като за неговото развитие допринася и настоящият старши треньор на тима Светослав Петров и неговият асистент Божидар Костадинов, с които Красиан работи и в академията на "септемврийци"!
 
Успех, Краси!
 
Пожелаваме ти да постигнеш множество професионални и лични успехи! Благодарим ти, че беше част от нашето семейство, наречено Септември София и търпеливо и с уважение изчака своя футболен момент!
 
А сега напред и нагоре!