Първа копка на мемориалния парк „110 години Ботев Пловдив“ беше направена днес на връх 110-годишнината на Ботев. Копката беше направена във „Футболен комплекс Ботев 1912“, където ще бъде паркът. 

Това е второ голямо събитие, което е част от празненствата по случай 110 години Ботев. Първото беше фотоизложбата „110 години Ботев“, която ще бъде изложена до 15 март в галерия "Капана".

Паркът е проектиран от ландшафтен архитект Петър Петров, който доразви идеята на покойния почетен председател на „Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ Тоско Бозаджийски за засаждане на 110 дръвчета за годишнината на клуба. Проектът ще обедини в себе си културно-исторически моменти, модернистична визия и елементи с образователен характер. Паркът е предвиден да се разпростира на площ от цели 7000 кв. м. в базата на Клуба.

Първа копка направиха зам.- кметът по спорта Георги Титюков, арх. Петър Петров , легендите на клуба Славчо Хорозов и Трифон Пачев, треньорът на „Ботев“ Азрудин Валентич и Рашко Стоянов, който е  лидер на инициативния комитет по случай 110 години Ботев. 

Присъстваха легенди на Ботев, футболисти, фенове и общественици, като по случай повода бе засят и хималайски кедър.