„Има повдигнати по седем обвинения на още петима души от нападателите. Обвинени са за тежки телесни повреди, едро хулиганство и притежание на оръжие”. Това каза бащата на загиналия Тоско Бозаджийски- привърженикът на "Ботев" Пловдив, който беше убит в началото на тази година, след посещение на футболен мач в Солун. 

6 месеца след смъртта на Тоско има нови данни около разследването, както и повдигнати нови обвинения. Оказа се, че шофьорката, прегазила младежа не е била случайно на мястото и е обвинена в умишлено убийство.

„На шофьорката, която прегази сина ми, обвинението за непредумишлено убийство й е снето и е повдигнато такова за умишлено убийство”, допълни още той.

По думите му след 4-часово заседание в Солун, тя е била оставена в ареста.

„Надяваме се на справедлив процес. Искам всички убийци на сина ми, които са участвали пряко или косвено, да получат заслуженото”, категорична е майката на загиналия Тоско Александра Бозаджийска.

Близки и приятели на Тоско Бозаджийски снощи положиха цветя и запалиха свещи в негова памет пред клубния стадион Христо Ботев в Пловдив. По този начин те почетоха  паметта на младежа и показаха, че няма да бъде забравен. Момчето беше убито от ултраси на гръцкия футболен отбор ПАОК през януари тази година в Солун. 

Смъртта на българина е в следствие на побой и прегазване от минаваща кола. Няколко дни след инцидента бяха задържани двама гърци, участвали в нападението. Те са под домашен арест. Тази седмица прокуратурата в Гърция повдигна нови обвинения срещу заподозрени в убийството. България прави паралелно разследване на смъртта на 28-годишния пловдивчанин.   По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев казусът беше прехвърлен под специален надзор на Върховната касационна прокуратура.