Строителят на стадион "Христо Ботев“ Илиян Филипов разкри каква сума му дължи ръководството на ПФК Ботев. Припомняме, че той заяви вчера, че демонтира турникетите на входа на стадиона. Той добави още, че сметките на клуба са запорирани по договори с други фирми и физически лица. Припомняме, че по-рано днес от Ботев потвърдиха, че има забавяния на плащанията, но те са били свързани с логистични проблеми, а не с финансови.

"Два месеца няма никакво плащане към мен. След няколко разговора предприех мерки и по съдебен път блокирах сметките на клуба за 240 000 лева. Сега обявявам пред съда споразумението между мен и ПФК Ботев за нищожно, за да мога да блокирам цялата сума, която ми дължат за скай боксовете, а тя е около 800 000 лева.

Преди две седмици трябваше да ми бъде платено за турникетите. Няколко пъти ги предупредих. Сумата е смешна - 40 000 лв. Това е заплатата на едни от големите футболисти, които играят в Ботев", каза пред btv собственикът на фирмата, отговарящата за строителството на стадион "Христо Ботев" - Илиян Филипов.

Ботев: Имаше забавяне на плащания, но те бяха свързани с логистични причиниОт клуба обявиха какво е финансовото състояние на отбора

ПИМК свалиха турникетна система от Колежа, не били платени от БотевИлиян Филипов заяви, че сметките на клуба са запорирани по договори с други фирми