Без нито един нов футболист стартира днес подготовката си отбора на Ботев. Старши треньорът Николай Киров изведе на първото занимание общо 25 души, като групата бе попълнена с няколко юноши. Бразилецът Диого Кампос, на когото се разчита да замени продадения голмайстор Фернандо Виана, пристигна в Пловдив, но не тренира днес, тъй като утре трябва да мине медицински  прегледи и след това да подпише договора си. От него зависи дали ще оправдае очакванията, но също така и от нас, които трябва по-бързо да го аклиматизираме към стила, който играем, каза Киров.

Котдивоарецът ЯЯ Меледже се очаква на 10 януари, тъй като има визови проблеми. Той е с договор до края на сезона и му е предложен нов, тъй като Киров заяви, че желае а го задържи в състава. Засега Меледже отказва да преподпише и след пристигането му ще се водят нови преговори. От заниманието отсъстваха още Цветомир Панов, който е станал татко и е получил отрока до 11 януари, както и вратарят Иван Чворович – заради сръбската Коледа, която се празнува на 7 януари.

Треньорът на жълто-черните призна, че клубът преговаря с централен защитник, но отказа да назове името и националността му. Киров заяви, че не е обсъждано името на Веселин Минев, който напусна Етър. Възможно е да има още трансфери – и изходящи и входящи, каза наставникът. Предстоят ни важни мачове в началото на полусезона, но за нас всички срещи са такива. Разбира се двубоите със Славия за Купата са по-специфични, тъй като са турнирни. Искаме да дублираме трофея, но дали ще успеем – бъдещето ще покаже, коментира Белия.

Междувременно бе уредена още една контрола за зимната подготовка. В седмицата преди подновяването на първенството канарчетата ще играят с Ботев Враца в Коматево. Преди това те ще имат три спаринги.  Първия от тях е на 19.01 срещу Марица в Коматево. На 26.01 Ботев ще срещне украинския Александрия, а на 02.02 арменския Пюник. Вторите две контроли ще се играят на лагера в турската област Алания, който е от 21 януари до 3 февруари. За този период ще бъдат уредени още три проверки.