Ботев е домакин на Левски в среща от петия кръг в елита. Мачът е днес от 21:00ч. на клубната база на Ботев в Коматево.

В миналия кръг Ботев Пловдив направи 1:1 с Ботев Враца като гост, а Левски записа първа победа в първенството с 3:1 над Царско село, след като преди това беше записа три поредни загуби. 

Ботев търси трета поредна победа като домакин, след като тимът успя да победи Пирин и Славия. 

В класирането Ботев е трети със 7 точки, а Левски е 11-и с три точки.

Па Конате може да се завърне в групата на Ботев, но той едва ли ще започне като титуляр. Контузия извади бранителя за последните три мача на Ботев. С травма беше и Маркиньос след мача във Враца. Треньорът Валентич заяви, че е възможно Тодор Неделев да играе едно полувреме в днешния мач. 

През миналия сезон Ботев не загуби от Левски, пловдивчани победиха с 2:0 в Пловдив, направиха 2:2 и победиха на "Герена" с 2:1, което беше първата победа на "канарчетата" в София над Левски от 1997г.

Съдия на двубоя ще е Ивайло Стоянов.

Вероятни състави: 

Ботев: Георги Аргилашки, Станислав Работов, Самюел Супрайен, Виктор Генев, Николай Минков, Дилан Мертенс, Реда Рабей, Емануел Току, Кевин Янсон, Атанас Илиев, Маркиньос

Левски: Николай Михайлов, Христос Сиелис, Симеон Славчев, Георги Александров, Иван Горанов, Ивайло Найденов, Билал Бари, Георги Миланов, Борислав Цонев, Здравко Димитров, Мартин Д.Петков