Ботев ще е домакин на Арда в среща от седмия кръг в елита. Мачът е днес от 20:30ч. на клубната база на "канарчетата" в Коматево.

В миналия кръг Ботев направи 0:0 като гост на Царско село, а Арда не успя да победи Локомотив София у дома и направи 1:1.

В Арда имаше промяна на треньорския пост и част от футболистите напуснаха по време на паузата за националните отбори. Треньорът Николай Киров, Иван Кочев и Атанас Иванов от неговия щаб, както и играчите Деян Лозев, Крум Стоянов и Емил Мартинов преминаха в ЦСКА 1948. Киров беше заменен от Димитър Димитров на треньорския пост, но той напусна само след ден начело на тима и днес отборът ще бъде воден от неговия помощник Георги Чиликов. 

Арда ще бъде без Деян Лозев, Крум Стоянов и Емил Мартинов, които отидоха в ЦСКА 1948. 

През миналия сезон Ботев загуби и двете срещи срещу Арда - 2:3 като гост и 0:2 у дома. 

Съдия на мача ще е Драгомир Драганов.

Вероятни състави: 

Ботев: Георги Аргилашки, Николай Минков, Самюел Супрайон, Виктор Генев, Филип Филипов, Дилан Мертенс, Реда Рабей, Кевин Янсон, Тодор Неделев, Емануел Току, Антоан Бароан

Арда: Иван Караджов, Милен Стоев, Милен Желев, Пламен Крумов, Александър Георгиев, Румен Руменов, Лъчезар Котев, Иван Коконов, Иван Тилев, Спас Делев, Жуниньо