Здравенякът от Пазарджик Димитър Банчев охранява купоните на световния шампион по бокс Антъни Джошуа, който ще се изправи срещу Кубрат Пулев на 28 октомври на "Милениъм Стейдиъм" в Кардиф. Банчев опроверга твърденията, че е лична охранап на британския шампион, но призна, че той е страхотен човек. Искам да кажа, че ние не сме лична охрана на Джошуа. Няколко приятели основахме охранителна фирма в Лондон - Grand Security. Охраняваме стадион „Уембли“ когато има мачове, когато има концерти.

Прекалено се изписа, че едва ли не съм плътно до Джошуа. Не е точно така. Когато ни наемат, охраняваме. Но не съм лична охрана на Антъни Джошуа, разказа Димитър Банчев пред Блиц Спорт. Джошуа прави частни партита, на които ни наема за охрана. На последното парти аз бях плътно до него през цялата вечер. Тогава наистина му бях лична охрана. Но не искам да излиза, че си правим реклама на негов гръб. Не сме постоянна лична охрана и не сме постоянно с него. Пишеше се, че едва ли не, излезе ли от дома си и аз съм с него. Не е точно така. Просто охраняваме много събития и хора, а той е един от тях, продължи пазарджиклията.

Изключително впечатлени сме от Джошуа. Говорихме си в момчетата, че рядко може да се срещне толкова известен човек, който да е толкова земен. Народен човек. Седна до мен, говорихме си. Държи се изключително приятелски. Много е приятно да се общува с него. Не се държи като други – ти си ми охрана и ще правиш каквото кажа. Напротив – говори си с мен, интересува се дали всичко е наред. Уникален човек е, завърши Банчев. Той е вторият от България, който е близо до световно известния боксьор. Преди няколко дни изтече информацията, че 35-годишна жена от Враца се грижи и поддържа луксозната къща на Антъни в Лондон.