Ниският хонорар е отказал американския боксьор Дионтей Уайлдър от мач със световния шампион Антъни Джошуа. Двамата трябваше да се бият през април 2019-а на стадион "Уембли", като договорът предвиждаше и реванш. Уайлдър обаче останал недоволен от предложените му пари, които били 15 милиона долара.

"Как може да се демонстрира подобно отношение към човек като мен, който е направил толкова много за спорта,, възмути се той. Да ми дават $15 млн. без допълнителен процент. За мен това е ясна индикация, че не искат мач, твърди боксьорът.

В следващия си двубой той ще се изправи срещу бившия световен шампион Тайсън Фюри. Битката бе официално обявена след победата на Фюри срещу италианеца Франческо Пианета миналата събота. Фюри и Уайлдър ще поделят 50-50 приходите от битката помежду им. Всички детайли около срещата са уточнени, като остава единствено да бъдат обявени дата и място на сблъсъка. Прогнозите са, че той ще е на 17 ноември в Лас Вегас.

По всяка вероятност Краля на циганите и Бронзовия бомбардировач, които нямат загуба в кариерите си, ще се изправят на ринга за не по-малко от 20 милиона долара обща гарантирана сума.