Станаха ясни подробностите за втория мач на българския боец в ММА Благой Иванов – Багата, след като UFC официално обяви кога и къде ще се проведе той. Багата ще влезе в октагона на 9 март в Уичита, Канзас, а негов съперник, както стана ясно преди няколко дни, ще бъде ветеранът Бен Ротуел. За 37-годишния американец това ще бъде голямото завръщане след близо 3-годишно отсъствие. В момента Ротуел изтърпява 2-годишно наказание за положителна допинг проба. То ще изтече на 6 февруари и ще му позволи да се бие с Багата.

ММА кариерата си той има 36 победи и 10 загуби. В UFC e от 2009-а година и има 7 победи и 3 загуби. 32-годишният българин дебютира за компанията през лятото. Тогава загуби по точки от бившия шампион на организацията Жуниор дос Сантос (Браз). Битката беше в пет рунда. След срещата се оказа, че Багата е играл с контузия, заради която оперира за втори път своя менискус в рамките на няколко месеца, припомня sportal.bg

Интересното е, че последният официален двубой на Ротуел също е срещу Жуниор Дос Сантос и също завършва със загуба след съдийско решение.