Следващият мач на световния шампион по бокс Антъни Джошуа почти сигурно ще бъде срещу новозеландеца Джоузеф Паркър и вероятно ще се проведе на стадион Ноу Камп в Барселона, намекна промоутърът на Джошуа Еди Хърн. Той заяви, че Антъни ще играе първо с Паркър, въпреки различията, които двете страни продължават да имат относно разпределението на парите, и чак след това ще се мисли за мач с Дионтей Уайлдър.

Джошуа и Паркър ще излязат един срещу друг, за да обединят световните титли в тежка категория. Джошуа притежава три от тях - на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). Паркър държи пояса на Световната боксова организация (WBO). Хърн загатна, че до две седмици всички детайли около събитието ще бъдат уточнени. Очаква се мачът да е в края на март или началото на април.

За това мачът да се проведе на Ноу Камп настояват от лагера на Паркър. Ако се случи, двубоят може да стане най-посетеният в историята, тъй като стадионът на Барселона има капацитет от 99 000 места. От щаба на Джошуа ще се опитат да се преборят за домакинско предимство, като предложат мачът да бъде организиран във Великобритания.

Има варианти - стадион "Милениум" в Кардиф, "Туикънъм" в Лондон. Проблемът е, че много от големите футболни стадиони не искат теренът им да бъде използван в тази част от сезона, обясни Хърн.