Огромни санкции очакват звездата на ММА Хабиб Нурмагомедов, който провокира масови побоища след победата си срещу Конър Макгрегър в Лас Вегас. Хабиб прескочи оградата на октагона и се нахвърли срещу феновете на противника си, при което настана масов бой.

Босът на UFC Дейна Уайт разкри, че Атлетическата комисия на щата Невада ще определи каква ще бъде санкцията. Със сигурност ще има огромна глоба, а хонорарът на руснака беше замразен. Той може да получи спиране на състезателните права за щата. Подобни наказания автоматично се възприемат и в останалите американски щати. Може да има и проблем с визата, коментира Дейна Уайт. Очакваме развитието на нещата и тогава ще вземем решение. Ако санкцията е дълга, може да се наложи да отнемем неговия пояс, допълни той.

Унифицираните ММА правила, които са използвани от UFC и от Атлетическата комисия на щата Невада, нямат специална клауза при подобни инциденти. Единственото споменаване е, че от екипа на един борец нямат право да се намесват по какъвто и да е начин в срещата. При инцидентите, които се разразиха обаче, тя бе приключила. Така че единственият, който може да реши да отнеме пояса на Хабиб е Дейна Уайт. При това положение обаче трябва да се даде шанс на руския боец да си върне титлата, което може да означава нов мач с Макгрегър. А той отново би генерирал милиони долари.

Хабиб просна Конър в Битката на годината, побоища и арест след мача ВИДЕОРуският боец полудя от радост и провокира масово меле сред публиката