Бившият световен шампион Тайсън Фюри победи без да се напряга италианеца Франческо Пианета в боксовия мач в тежка категория в Белфаст. Двубоят бе генерална репетиция на Циганския крал преди дългоочаквания му следващ дуел срещу първенеца в тежка категория на Световния боксов съвет - Дионтей Уайлдър. Това бе вторият двубой на Фюри след завръщането му в професионалния бокс след бързата му победа срещу Сефер Сефери.

Битката с Пианета бе толкова скучна на феновете в залата в столицата на Северна Ирландия, че те освиркаха и двамата след края на последния десети рунд. Победата на Фюри бе категорична, като той получи гласа на съдията (срещата бе точкувана от само един, а не трима съдии край ринга, както е обикновено) за всички рундове - 100:90. Пианета не създаде никакви проблеми на Фюри, с изключение на първия рунд, когато бе подканен от самия британец да го притисне край въжетата. Въпреки че не нанесе кой знае колко мощни крошета, Фюри контролираше дистанцията, темпото, разположението на двамата на ринга и респектираше с правите си удари, като често сменяше гарда, пише sportal.bg.

Веднага след обявяването на резултатите, на ринга се качи и световният шампион на WBC Дионтей Уайлдър, който попита Фюри дали е готов за битката им. От размяната на реплики стана ясно, че всичко ще бъде обявено следващата седмица официално, но двамата са се разбрали за мач помежду им.