Легендарният боец в ММА Фьодор Емеляненко записа шокираща загуба, след като бе нокаутиран за изумителните 35 секуни от Райън Бейдър. 35-годишният американец спечели по изключително вълнуващ начин дългоочаквания финал на турнира в тежка категория на Bellator 214, а за руснака това може да бъде и последен мач в кариерата му.  

Бейдър, който досега бе шампион в лека-тежка категория, свали на земята в нокдаун знаменития си опонент с перфектно пласиран ляв прав. Последва дясно кроше, което разкървави лявата вежда на руснака, както и още няколко удара тип "чук" с лявата ръка, провокирали реферът на ринга да прекрати битката. Бейдър постигна успеха си по впечатляващ начин, като не допусна нито един удар. Фьодор бе споделил преди дуела, че ще прецени на фона на изхода дали да продължи или да прекрати кариерата си. Бейдър пък е първият шампион в две дивизии на Bellator и това вероятно ще наклони везните сериозно в негова полза при предстоящите преговори за нов договор с организацията.

За да стигне до пояса в тежка категория, Бейдър нокаутира само за 15 секунди Мо Лавал, след което доминира изцяло и спечели по точки срещу Мат Митрион, за да стигне и до забележителния нокаут срещу легендата Емеляненко. 3-кратният световен шампион по бойно самбо пък се бе справил със завидната конкуренция на Франк Мир и Чеъл Сонен в предишните си битки от турнира, но трябваше да приеме шестата загуба в кариерата си.