Колумбиецът Оскар Ривас предизвика Кубрат Пулев на професионалния ринг, след като изненадващо го победи с 11:5 в първия кръг на Олимпиадата в Пекин 2008 при аматьорите. В момента Ривас се състезава за Канада и миналата вечер нокаутира бившия претендент за световната титла Брайънт Дженингс в последния 12-и рунд на битката им в Лас Вегас, САЩ. Той е с баланс 26 победи (18 с нокаут) от 26 мача. След края на мача Ривас заяви: Дайте ми Пулев, Джошуа, Уайлдър или Чар. готов съм за тях!.

Промоутърът на Ривас - Ивон Мишел, дори отиде по-далеч: Искаме Пулев заради историята между тях двамата. Знаете, че Ривас го победи в Пекин, а тогава Пулев бе считан за сигурен медалист. Още от тогава той гори са реванш. Сега чувам, че българинът е казал на своите мениджъри да уредят такъв бой, защото иска да си отмъсти, заяви Мишел. След победата над Дженингс Оскар Ривас ще се изкачи до номер 2 в претендентската класация на IBF и така има голяма вероятност за мач с Кобрата, който е под №1.

Промоутърите на Кобрата в лицето на пловдивчанина Ивайло Гоцев и легендарния Боб Аръм обаче са във финални преговори с Робърт Хелениус. Очаква се българинът и финландеца да кръстосат ръкавици на 20 април в Лас Вегас.