Българският боксьор Кубрат Пулев е провел спаринги с бивши партньори на Владимир Кличко и Антъни Джошуа по време на подготовката си за мача с Хюи Фюри. Сблъсъкът е на 27 октомври в “Арена Армеец” в София и ще определи официалния претендент за световната титла на IBF, която е притежание на Джошуа.

Единият е украинец, бивш спаринг партньор на Кличко. Другият е руснак. Имам и едно момче, което е работило с Джошуа, но не му знам националността, разкри Кобрата в интервю за “Меридиан Мач”. Чувствам се страхотно - силен, смел, съхранен, издръжлив… Здрав съм, нямам травми, което е най-важното. Тежките тренировки минаха и сега до самия мач натоварванията ще са по-леки. Ще тренирам само веднъж дневно, като се върна в София”, добави Пулев, който в последните седмици се подготвя на олимпийската база “Киенбаум” в Германия. Разучили сме добре Фюри. Опитът е на моя страна, но при всяко положение битката ще бъде зверска, каза още Кобрата.

Междувременно Питър Фюри, баща и треньор на Хюи Фюри, заяви, че синът му е напълно готов за предстоящия си двубой срещу Кубрат Пулев. Пулев е много силен и техничен боксьор и може би ще кажете, че той ще е най-трудният противник в кариерата на Хюи, но уверявам ви, че синът ми ще бъде в най-добрата физическа форма за тази битка. Хюи изкара 13-седмичен лагер, в който се вложи напълно и е готов за всичко, което Пулев ще направи, каза Питър Фюри.