Българският професионален бокс Кубрат Пулев се надява да получи нова възможност да се изправи срещу световния шампион Антъни Джошуа. Двамата трябваше да се бият на 28 октомври 2017 година в Кардиф, но Кобрата се отказа поради контузия. Сега на британеца му предстои защита на титлата срещу Александър Поветкин, а Пулев ще се бие с братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи.

Въпреки че се контузих, мач с Антъни Джошуа ще се състои, няма как да избягам от него, аз ще го търся, коментира Пулев пред Bulgaria ON AIR. Колкото и на някои хора да им се струва невероятно и аз съм човек, макар че съм почти суперчовек, и аз се контузих, каза с усмивка Кубрат. И преди имаше хора, които не вярваха, че ще има мач с Кличко. Сега казвам че и този мач ще се състои и той наближава. Просто и двамата трябва да победим - той Поветкин, аз - Фюри. Нека не слагаме яденето преди тигана.

Кобрата не е обиден на онази част от българската публика, която определи контузията му като знак за страх. Хората си говорят. И аз съм говорил много глупости, когато не внимавам, когато не съм запознат. Човек е готов да избълва хиляди глупости. Това не ме обижда. Това е нормално, аз приемам хорската критика. Макар и тя да е безпочвена, аз я приемам като нещо нормално. И дори да е злобна и завистлива, аз ги съжалявам тези хора. Не се озлобявам, а им благодаря, че мислят за мен. Когато критиката е градивна, аз мога само да им благодаря. Аз ги обичам хората, въпреки че някои са злобни, завистливи и т.н. Ние сме хора преди всичко, малко или много в един даден момент всеки е почти близо до животното. Така сме устроени, заяви Пулев.

Той отговори и на въпроса до кога ще остане на профи ринга: Докато побеждавам. Когато побеждаваш - продължаваш. Като не победиш няколко поредни пъти, както стана с Кличко, просто виждаш, че няма смисъл повече. Аз се чувствам много силен, но рингът ще покаже, каза Кубрат Пулев.

Той се изказа и за британеца Дилиън Уайт и го определи като “лаладжия”. Уайт първо избяга от мач с българина, а впоследствие заяви, че не счита Кобрата за достоен за топ 5 на планетата. Уайт е лаладжия. Човек, който просто си говори. Човек, който говори че ни няма, а пък избяга. Да, наистина би по точки Паркър, но можеше и да загуби, беше на косъм. Но факт е, че избяга от мача с мен след всичките думи, които изговори, че ще ме смачка, заяви Пулев пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Той категорично отхвърли обвиненията на Уайт, който заяви че се е отказал, защото хората на Кубрат не са могли да съберат парите за двубоя. Какви са тези глупости, пълни глупости. За какви пари говорим, та ние ги бихме с почти милион на този търг. Само си търси оправдание за това, че го е страх. Защото те знаеха, че ще загубят. С Джарел Милър беше абсолютно същата ситуация, той просто говори по-малко, добави Пулев.