Прогнозите за завръщане на най-добрия ни боксьор Кубрат Пулев на ринга не са много оптимистични. Според лекарите неговото пълно възстановяване трябва да продължи до 6 месеца. Кобрата получи частично разкъсване на гръден мускул дни преди мача с Антъни Джошуа в Кардиф и трябваше да се откаже, след което бе заменен от Карлос Такам.

Направеният преди броени часове ехографски преглед на Кубрат Пулев е показал 30 процента разкъсване на горния гръден мускул, хематом и подутина с диаметър от 7-8 сантиметра в дясната гръдна половина, стана ясно от репортаж на Нова телевизия.

Знаете, че ударите са ъперкът, кроше и прав. Всичко това, ако той беше играл с тази травма, нямаше да може да използва изобщо дясната си ръка, заяви пред Нова телевизия д-р Иван Пидакев, ординатор в клиника по хирургия към МИ на МВР.

По принцип всяко по-голямо усилие и в момента е свързано със силна болка. Той не може да натисне, не може да вдигне, това причинява много силна болка за него, добави доц. Илия Лозев от клиниката по хирургия към МИ на МВР.  Според нас се изисква много по-дълъг период на възстановяване, може би след около четири, път до шест месеца ще може да се върна на ринга, каза още Пидакев.

Кобрата планираше през пролетта в Чикаго, като спряганият му противник бе пуерториканецът Фрес Окуендо. Двубоят обаче явно ще бъде отложен по-далеч във времето. Защото след възстановяването трябват 2-3 месеца подготовка за конкретния противник. Така че вероятно трябва да очакваме мач на Кубрат през лятото или есента на следващата година.