Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев и неговият щаб официално внесоха искане до Международната боксова федерация за незабавен мач за титлата на организацията срещу шампиона Анди Руис. Пулев е задължителен претендент след победите си срещу Дерек Чисора през 2016 година и срещу Хюи Фюри през 2018-та. Той трябваше да се бие с шампиона Антъни Джошуа през 2017 година, но се оттегли поради контузия. Сега щабът на нашия боксьор настоява IBF да стопира готвения реванш между Руис, който отне титлите на Джошуа на 1 юни в Ню Йорк, и да насрочи задължителната защита на мексиканеца срещу Кобрата, съобщава boxingscene.com.

Чакахме търпеливо и сега е моментът. Руис е задължен да защитава титлата си срещу претендента, коментира промоутърът на Пулев - Боб Аръм. IBF е организацията, която винаги е следвала правилата си и трябва да го направи и сега. Задълженията на шампиона са над правата на промоутърите. Този на Джошуа - Еди Хърн, управлява тежката категория катоа свое собствено предприятие. Кубрат трябваше да се бие с Джошуа през ноември на Уембли, но Анди Руис развали плановете и спука балона на британеца. Анди е ново лице в бокса и ние уважаваме способностите му. Руис срещу Кобрата ще бъде страхотна битка, коментира ко-промоутърът на Пулев - пловдивчанинът Ивайло Гоцев.

Бях готов да се бия с Джошуа през ноември, сега съм готов за Анди Руис. Мястото няма никакво значение за мен. Нека го направим, каза на свой ред Кобрата.