Кубрат Пулев заяви, че е готов за мача с Антъни Джошуа за световната титла на 28 октомври в Кардиф. Българинът е убеден, че загубата от Владимир Кличко го е направила по-добър боксьор, а двубоят в столицата на Уелс ще бъде негов втори сблъсък за най-престижния трофей в професионалния бокс. Кобрата е категоричен, че поражението от Кличко - негово единствено до момента на професионалния ринг, го е направило по-добър боксьор.

От една загуба човек научава повече, отколкото от една победа. Когато побеждаваш, си мислиш, че си №1 и няма какво още да подобряваш. Докато загубата те кара да се усъвършенстваш. Сега разбирам, че не бях готов за Кличко, може би бях прекалено млад, но сега моята подготовка е много по-добра. Чувствам се по-силен и съм готов, заяви Кубрат Пулев пред “Скай Спортс”. Гледам Джошуа повече, отколкото съм го правил с всеки друг боксьор. Виждам какво прави добре, но виждам и неговите слабости - проучвам го. Всеки трябва да се учи, независимо дали става въпрос за мен, Антъни Джошуа или някой друг. Когато човек казва, че знае всичко, той лъже.

Когато Кличко се би с Антъни Джошуа, шансовете бяха 50:50. Но Владимир не се подготви правилно. Той мислеше, че ще победи Джошуа без проблеми. Човек се учи от загубите. Сега аз тренирам с удоволствие, подготовката ми е концентрирана, силна и умна - готов съм, каза още Кобрата.