Световният шампион Антъни Джошуа също бе недоволен от решението на съдията Фил Едуърдс да прекрати мача с Карлос Такам  10-я рунд, когато британецът подложи съперника сина канонада от удари, но камерунецът се държеше на крака.

Беше хубава битка, докато съдията не реши да я спре. Нямам работа да коментирам съдийските решения, моята работа е срещу съперника ми. Нямам влияние върху решенията. Разберете, че не излизам на ринга, за да ми даде съдията победа с такова решение - излизам на ринга за битка, за нокаут, а и със сигурност феновете искаха да видят Такам в безсъзнание, такова решение не ми трябва. Не е моя работа да жаля противника. Само уважение към Такам.

Уплаших се във втория рунд, когато той ме удари с глава в носа, защото можеше да има счупване. Направи като Холифийлд - вкаа главата си напред и я вдигна. Представете си каква трагедия можеше да се случи, ако не можех да дишам и изгубех инициативата?! Трябва да поддържаш контрол в такива ситуации, защото ако покажех признаци на слабост, реферът можеше да се намеси. Когато се залагат титли, имам задължения като шампион.

Хората искат да ме гледат по стадиони, не искат да ме гледат във Вегас, затова изглежда нормално да остана във Великобритания - Англия, Уелс, Северна Ирландия, Шотландия…, обеща Джошуа на ринга веднага след победата. Мач с Дионтей Уайлдър трябва да има, но имам и задължителни защити, така че не се знае кога ще бъде, каза още Джошуа пред близо 80 000 зрители в Кардиф.

Карлос също бе разочарован от решението на Едуърдс. Не разбирам защо спря мача, но го приемам - Антъни е шампионът. Той е велик шампион и за мен бе удоволствие да бъда тук и да се бия пред британската публика, която също е велика. Искам реванш, ако Джошуа ми го даде. Все пак се готвих за този мач само 12 дни, каза камерунецът, а феновете го засипаха с аплодисменти.