Титлата на шампиона на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов няма да бъде отнета, след мелето, което сътвори дагестанеца, заяви босът на UFC организацията Дейна Уайт. Непобеденият в октагона Хабиб, който отказа в 4-я рунд Конър Макгрегър в Лас Вегас, записвайки 27-та си поредна победа, прескочи оградата и се нахвърли на треньора на Конър Дилън Денис, който го обиждаше. След това настана масово меле на трибуните и в октагона, а коронясването на Хабиб на ринга така и не се състоя за пръв път в историята на UFC. Все пак руският боец се похвали, че впоследствие е получил пояса си от Дейна Уайт /на снимката/.

Хабиб остава шампион, започна босът. Той ще получи забрана за участие в мачове в следващите четири до шест месеца. От атлетичната комисия в момента са задържали превода по банковата сметка на Нурмагомедов и той няма да получи своя финансов дял от двубоя. Не мисля, че това е правилно, продължи босът.

Не смятам, че много хора знаят истинската причина зад действията му след края на мача, но той не трябваше да го прави. Той е световният шампион и победи Конър в битка пред целия свят. Изправи се достойно, вземи пояса си, ти си победителят. Този, който ти крещи и те обижда – той не е важен, каза още Дейна Уайт по повод действията на самия руснак.

Не зная още колко точно ще бъде наказан със спиране на състезателни права Хабиб. Затова е и рано да говорим за реванши или следващи съперници, поясни Уайт по повод слуховете за реванш с Конър Макгрегър.