Съперникът на Кубрат Пулев – Хюи Фюри остана очарован от Пловдив. Боксьорът не скри, че градът е един от най-красивите, които е посещавал. Първата му спирка бе Римския стадион, а след това отиде и на Античния театър. После той и целият му щаб се разходиха по Главната и се снимаха на емблематични места в града, включително и пред сградата на Община Пловдив. Хюи и хората му бяха посрещнати от зам. кмета на града по спорта Георги Титюков, който му разказа за Античния театър. С Хюи бе и баща му и треньор Питър Фюри, който бе треньор на братовчед му Тайсън, когато победи Владимир Кличко.  В Пловдив с Фюри бе и световната шампионка в средна категория в женския бокс Савана Маршъл, която също ще се бие на 27 октомври в Арена Армеец.

Фюри се понрави със скромното си и непринудено поведение - не отказа автогаф и снимка на никого. „Пловдив е много красив, посрещането е страхотно, за мен е истинско удоволствие да съм тук", каза Фюри, след което сподели очакванията си от мача с Кобрата. Ако не вярвах, че ще победя Пулев, нямаше да съм тук. По-млад съм и по-гладен от него, очаквам с нетърпение това предизвикателство. Един удар може да реши всичко”, каза британецът. Той заяви, че най-младият боксьор в дивизията и бъдещето е пред него. Относно закачката на Кобрата, че единственото му предимство е, че знае английски, Фюри отговори: „Когато го ударя в лицето, ще разбере кои са най-големите ми предимства”.  

Във видеорепортажа на Авел Бялков вижте как премина визитата на Фюри в Пловдив:

Припомняме, Пулев и Фюри ще се бият за правото да се изправят срещу Антъни Джошуа за световната титла на Международна боксова федерация (IBF). Компанията, която спечели търга за мача - Епик Спортс Ентъртейнмънт, е основана от пловдивския боксов мениджър Ивайло Гоцев, който от 33 години живее в САЩ и вече е официален промоутър на Пулев. Боксовият клуб "Юнайтед Спортс" пък е на един от първите ни професионални боксьори, стъпили на ринга отвъд океана - Димитър Добрев - Мутата. Във вторник от 18 часа Кобрата и Фюри ще направят открита тренировка в столичния мол „Сердика Център“.

Боксовата галавечер на 27 октомври ще включва седем двубоя и у нас ще се предава пряко по DIEMA XTRA и PLAY DIEMAXTRA. Припомняме, че билети за мача могат да бъдат закупени и пред касата на Община Пловдив, както и онлайн на сайта EVENTIM.bg, на всички OMV бензиностанции, OFFICE 1 SUPERSTORE, “Технополис”, книжарници “ORANGE” във всички молове, билетен център НДК, каса на “Арена Армеец”, каса на Двореца на спорта във Варна, Операта в Бургас и др.

Зрелищен филм за Кобрата и Фюри дни преди мача ВИДЕО„Духът на бащите“ подгрява подобаващо за боксовия сблъсък на 27 октомври

Хюи Фюри загрява за Кобрата с разходка и тренировка в Пловдив ВИДЕОБританският боксьор пристига под тепетата в неделя