Антъни Джошуа просна руснака Александър Поветник в седмия рунд на очаквания с огромен интерес мач за световната титла по бокс в тежка категория при професионалистите пред 80 000 зрители на стадион Уембли. По този начин Джошуа защити титлите си във версиите във версиите WBA, WBO и IBF. Това бе 22-ата победа на Джошуа на професионалния ринг с нокаут от 22 мача. Руснакът стоеш добре до момента, но Джошуа избухна с поредица от мощни крошета, свали руснака в нокдаун, той се изправи на осмата секунда, но следващите безмилостни удари на британеца го довършиха.

Поветкин по-добре влезе в мача. Търсеше близкия бой, не се страхуваше да атакува, в края на първия рунд разтресе брадата на съперника си с мощен ъперкът, а във втория надмощието му продължи и Антъни се озова с разкървавен нос. Джошуа успя да изравни играта в третата част, но невинаги успяваше да държи руснака на разстояние. Все пак започна да пласира епизодични, но тежки удари в тялото и главата на противника си, а в 4-я му отвори аркада в лявата вежда. Мачът се изостри и двамата все по-често си разменяха удари и контраудари.

Така се стигна до седмия рунд, в който Поветкин атакува, но Джошуа контрира с мощен прав в главата на Поветкин и го свали на земята. Руснакът се оплете във въжетата и едва успя да се изправи. Мачът продължи, но само още няколко секунди. Британецът използва момента, атакува яростно и отново свали съперника си с поредица от мощни крошета.

За Поветкин това бе втора загуба, която е много вероятно да сложи край на кариерата му. Първата бе от Владимир Кличко през 2013 година.