Британският боксьор Дилиън Уайт вероятно ще изпревари Кубрат Пулев за мач срещу световния шампион Антъни Джошуа. Кобрата трябваше да има предимство за този сблъсък, ако успее да победи Хюи Фюри в мача за определяне официалния претендент на Международната боксова федерация (IBF). Световната боксова организация (WBO) обаче нареди на своя шампион да направи задължителна защита до шест месеца след двубоя с Александър Поветкин. Руснакът се явява претендент на третата организация, чийто пояс е собственост на Джошуа – Световна боксова асоциация (WBA). Към този момент реалният претендент на WBO е Уайт, който е втори в ранглистата. Пред него е Поветкин, който вече ще е направил мач с непобедения англичанин, пише sportal.bg.

Анализаторите смятат, че това е добре преценен ход от страна на Еди Хърн. Той промотира Уайт и Джошуа и неведнъж обяви своето нежелание да преговаря с Кубрат Пулев. Ситуацията е в нарушение на правилата за защита на титлите. Реално след мача с Поветкин, Джошуа би трябвало да има мач срещу претендент, излъчен от IBF. За последно той имаше противник, излъчен от въпросната организация през ноември 2017-а, когато отказа Карлос Такам. След това той се би в обединителен мач за WBO срещу Джоузеф Паркър, а на 22 септември му предстои мач срещу Поветкин.

Все още няма реакция от страна на IBF, които трябва да поискат предимство за техния претендент, без значение дали той е Пулев или Хюи Фюри. Кобрата трябваше да се бие с Джошуа преди година, но се контузи и отказа мача.