Мач между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев за световната боксова титла ще има и той може да се състои след 9 месеца. Това обяви промоутърът на Джошуа - Еди Хърн. Двамата трябваше да се бият в събота в Кардиф, но Кобрата се отказа поради контузия и мястото му зае Карлос Такам.

Пулев ще бъде реабилитиран в класацията на IBF и организацията ще трябва да направи битка между първите двама, за да определи следващия претендент за задължителната защита на Джошуа.

Сега ща направим защита срещу Такам, а след девет месеца ще направим нова задължителна защита срещу новия претендент. По всяка вероятност той отново ще бъде Пулев, каза Хърн пред Sky Sports.

Самият Кубрат също е убеден, че ще играе с Джошуа и ще го победи. Сигурен съм, че ще го бия, защото знам какво мога, знам собствените си сили. Не е нищо повече от мен, напротив, аз съм доста по...макар и той да изглежда силов, мощен, имам много качества, с които го превъзхождам и смятам, че мога да го победя. Въпросът е да се подготвя добре, да съм уверен в себе си, каза Кобрата.