Благой Иванов - Багата (15-1), ще влезе в ролята на Мохамед Али по време на 27-ото благотворително събитие "Битката за децата". Шоуто ще се проведе днес във Вашингтон (САЩ) и ще включва ММА турнир. Българинът ще бъде в основния мач, а неговите изяви ще привлекат спонсори и благодетели, които да развържат кесите, съобщава sportal.bg. Двубоят е в ранните часове на четвъртък срещу петък – от 2:00 часа, и ще се предава пряко по Mtel Sport 2.

Преди години своя дял в помощ на децата е дал и Мохамед Али. Покойната легенда на професионалния бокс се съгласил да присъства като зрител на ВИП масите, за да може богати хора да забележат каузата. Основателят на "Битката за децата" е Джоузеф Робърт - младши. Със събраните средства той се опитвал да осигури качествено образование на хлапета, които нямат подобна възможност. Неговите последователи до ден днешен развиват своите програми в най-бедните квартали на Вашингтон.

През годините в акцията са се включвали музиканти като Франк Синатра, Ем Си Хамър, Джон Леджънд и спортисти от ранга на Ленъкс Люис. Багата ще се изправи срещу бразилеца Кайо Аленкар (11-1) в мач от Професионалната лига на бойците. Южноамериканецът има 11 победи (5 с нокаут и 5 със събмишън) и едно единствено поражение. Той е в серия от четири успеха. В последната среща отнесе са малко повече от минута ветерана Джаред Рошолт (САЩ).

31-годишният Иванов е с 15 триумфа (6 с нокаут и 6 със събмишън) и едно единствено поражение. Той също е в серия от четири поредни победи. За последно Багата се би в клетка през март във Верона (САЩ). Той нокаутира бившият боец от най-силната ММА верига на планетата UFC - Шон Джордън (САЩ).
Багата и друг път се е включвал в благотоврителни инициативи. Преди години той дари своите ММА ръкавици в търг за събиране на средства за лечението на спортния журналист Рачо Колев.