Вече ви разказахме как полицаят Йордан Петков живее в лукс на ръба на закона. Показахме ви имотите, които притежава и скъпите автомобили, които шофира. Както и как са придобити два от цеховете на Данчо Катаджията. Видяхте и язовира на Петков в село Дренов. Социалните мрежи прегряха заради публикувани два клипа с участието на Йордан Петков.Този, в който той сваля номерата на автомобила на семейство от Луковит и този в който хвърля камък по време на церемонията по хвърляне на кръста за Йорданов ден в река Осъм. За тези два случая Йордан Петков не е наказан.

Сред разследването  на екипа на Тина Ивайлова и Нова тв започнаха нови проверки. А, братът на Данчо Катаджията бе задържан и срещу него е образувано досъдебно производство заради това, че нападна екипа на Ивайлова и счупи телевизионна камера. Още едно досъдебно производство е назначено и заради липсата на реакция от страна на полицията в Ловеч след случилото се.

Докато екипът е на терен се засича с  този на  дирекция „Вътрешна сигурност към МВР“.Разбираме, че от няколко месеца те проверяват имотното състояние на Йордан  Петков и укривал ли е доходи полицаят, повишен в инспектор Пета степен. Бащата на Йорадн Петков не отрича, че сина му има възможности. Калоян Петков казва, че Данчо Канаджията събирал пари от заплата и от заеми, за да купи цеховете и луксозните си автомобили.

Става ясно, че по време на претърсванията в имотите на Данчо Катаджията разследващите  са открили доказателства по досъдебно производство.Има и сигнали, че Йордан Петков е осигурявал „такса спокойствие“ на бизнесмени, за да могат да шофират необезпокоявани и с каквато скорост искат по определен маршрут.

„Невинен съм по всяко едно обвинение…Един добър полицай, се превърна в престъпник.“, каза Йордан Петков.

Разбираме също ,че  Йордан Петков не се е притеснил от проверките на „Вътрешна сигурност”. Той дори е заснел с телефон обиска на дома му и го е изпратил на свои приятели. Не знаем  дали отново в вайбър групата, на която е администратор. Комуникацията със снимки явно добре работи сред полицаите в Ловеч.

Стана ясно, че Йордан Петков е в близки отношения с колегата си Иван Иванов. Именно Иванов е човекът, който снима клипа с свалянето на номерата в Луковит.

 Съвпадение или не, Иван Иванов и директора на ОД МВР-Ловеч живеят на един етаж, врата срещу врата. Двамата били гости на Йордан Петков за именния му ден, разказват запознати.

Иван Иванов също разполага с няколко имота, които не са на негово име. По непотвърдена информация го проверяват за контрабанда на цигари.

Започналите проверки трябва да приключат в най-кратък срок със заповед на министъра на МВР. Йордан Петков все още е служител на „Пътна полиция“-Ловеч,докато траят проверките срещу него. В момента е в болничен, защото страда от главоболие. И дали защото не е на работа му дава право да не спазва правилата за движение

Разследването предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Единствено в защита на Данчо Катаджията се обявиха от Синдиката на МВР, а самия Петков е подал заявление да бъде техен бъдещ член.

Вижте втора част на разследването във видеото:

Полицаят Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е проверяван няколко пъти от дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР. Това каза в предаването "Неделята на NOVA" главен комисар Стефан Банков, директор на дирекцията.

„Петков е проверяван множество пъти от „Вътрешна сигурност“ към МВР. През 2018 година сме го проверявали е за разпространение на цигари без бандерол, но не събрахме достатъчно доказателства, че е участвал в тази схема. Това разследване остана настрана. Същата година започнахме да го проверяваме затова, че той източва средства от еврофондове. След като се оказа, че това е просто сигнал, подаден от граждани, стигнахме до там, че той се занимава с данъчни престъпления, с присвояване на имоти. Именно на това основание беше образувано досъдебно производство", обясни още директорът на "Вътрешна сигурност" към МВР.  И добави, че в това досъдебно производство той все още не е привлечен, но там действа прокуратурата. 

По думите на Банков,  в момента тече дисциплинарно производство срещу Данчо Катаджията, което е по компетентност на директора на Областната дирекция на МВР в Ловеч. А паралелно с това върви и проверка в дирекция "Вътрешна сигурност", която ще финализира до една седмица и медиите ще бъдат запознати с нея.

Полицай притежава имоти и автомобили за стотици хиляди левовеСобственик е и на язовир, а в същото време хората разказват, че се държи като местен дерибей