Премиерът Бойко Борисов поиска от министъра на околната среда и водите справка на всички нерегламентирани сметища в страната. Това стана по време на посещението му в МОСВ.

"Да вземем да заделим едни пари, да ги изчистим веднъж завинаги и оттук нататък контролът да е жесток. Сега за всеки случай трябва да разследваме откъде е боклукът", обърна се той към Емил Ревизоро. Изказването му дойде на фона на зачестяващите информации за изсипване на всякакъв вид боклук в коритата на реките. Тази сутрин стана ясно, че едно от тях е край Велинград, а замърсителят е фирмата, която отговаря на сметоизвозването в общината. 

В ресорното министерство премиерът Бойко Борисов се запозна със системите за наблюдение на нивото на язовирите, качеството на въздуха, какво се гори в заводите в реално време и др. Екоминистърът Емил Димитров му обясни детайли по процеса.

Борисов бе придружен от кмета на Пловдив Здравко Димитров. Припомняме, че градоначалникът поиска среща с премиера Бойко Борисов във връзка с прекратената процедура от АПИ за изграждане на Югоизточната тангента на Околовръстното шосе на Пловдив.

Поръчката за избор на изпълнител на отсечката от Асеновградско шосе до паметника на Скобелева майка беше прекратена от Агенция „Пътна инфраструктура“ преди 3 дни. Всички 12 участници бяха отстранени с мотива, че всички имат пропуски в документацията си.