Новият ляв политически субект провежда разговори по съставяне на коалиция за предстоящите избори

"Аз поканих Жан Виденов да участва в новия ляв проект, на който аз съм архитект", това каза в по Нова нюз идеологът на новата партия "Лява алтернатива" Иван Атанасов.

Най-близкият човек на Виденов допълни, че в партията са добре дошли всички с леви идеи, но трябва всички да се разделят с илюзията, че БСП е лява партия, защото тя вече не е организацията на всички честни социалисти. Според него с "Лява алтернатива" се дава шанс именно на тези хора.

Атанасов подчерта, че той е лицето на партията, а Жан Виденов стои до него като специалист и професионалист, той добави, че дори и в момента бившият премиер работи като мениджър по управление на проекти и не е вярно, че се връща в политиката, защото не вършел нищо.

Водачът на  "Лява алтернатива" е убеден, че сега е подходящ момент за истински ляв проект, защото у нас няма либерален модел, а олигархична система на управление във вреда на гражданите.

"Ние смятаме, че във външната политика не трябва да се изграждат нови преградни стени и не е нужно отношенията ни с Русия да бъдат враждебни, като имаме предвид дълбоките ни културни и исторически връзки с тази страна", заяви още Атанасов.

Той подчерта, че не бива да се говори за излизане от Европейския съюз, въпреки че днес организацията не е такава, за която сме кандидатствали. Политикът вярва, че България трябва да е зона на мира, а самият Европейски съюз се нуждае от собствена армия, от която българската да бъде част, за да бъде защитена.

Иван Атанасов информира, че в момента се инициират разговори по съставяне на коалиция за предестоящите избори.

"Ние не обещаваме блага, а справедливост, честност и свобода, искаме да върнем достойнството на българина, който се труди. Социалните системи трябва да се реформират дълбоко, за което  не са нужни много пари, а контрол на начина, по който се харчат", заключи той.