Депутатът и член на Изпълнителното бюро на БСП Валери Жаблянов категорично отхвърли съмненията около имотите си.  „През последната седмица множество електронни и печатни медии публикуваха репортажи и информация за моя семеен имот, които беше поднесена тенденциозно и манипулативно, с цел моята и на БСП политическа дискредитация с оглед на предстоящите избори за Европейски парламент”, заяви Жаблянов на нарочна пресконеференция.

 

"Антикорупция" се захвана с имотите на Ангелкова и ЖабляновИскат от министърката и червения депутат да разкрият и банковите си тайни

 

Думите му идват три дни, след като срещу него започна проверка. Тя е на база публикация във вестник „24 часа“ със заглавие: “Депутатът Валери Жаблянов построил вила в „Симеоново“ със заем, но не е декларирал кредит”.

След като обясни, че „истината е първата жертва на предизборната кампания”, той реши да представи своята гледна точка по случая . По негови думи имотът е построен върху семеен парцел, купен през 2002 година. Строежът пък започнал през 2011 година – преди да стане депутат. „Факт, който се манипулира във всичко публикувани материали и репортажи, както обема и цените на имуществото, което притежавам”, допълни той

Депутатът заяви още, че след приключването на строежа, е декларирал къщата в „Симеоново” през 2014 година.

„Категорично се противопоставям на опитите чрез спекулативно подбрани и откровено лъжливи информации да бъда въвлечен в скандалите на които е свидетел цялото ни общество. Основен повод за разразилата се клеветническа кампания са предстоящите избори за европейски парламент”, каза още той.