Общинският съветник Тодор Стоилов, който е и лидер на организацията на БСП-Пловдив в район "Централен" се отказа от място в листата за народни представители на столетницата. Това направиха и председателите на районните организации в "Източен",  "Южен", "Северен" и "Тракия". TrafficNews.bg потърси Тодор Стоилов за коментар. 

-Г-н Стоилов, какви са мотивите Ви за отказ да се кандидатирате за народен представител заедно с вашите колеги общински съветници и отказът дължи ли се на опевестената информация, че г-жа Корнелия Нинова ще бъде водач на листата в 16-и МИР Пловдив?

-В хронология ще кажа, че нашето решение бе взето няколко дни преди председателката на НС на БСП да обяви, че ще води листата в град Пловдив и всякакви внушения от друг характер са деградивни. Основната причина за отказа ни е, че сме отговорни и последователни партийни хора, които поставят на първо място общата цел пред личния интерес. В качеството си на организатори  по райони имаме важната задача във време на пандемия да мотивираме нашите членове и симпатизанти да участват в избирателните комисии и  да гласуват.

Нашите структури дават висока оценка за работата ни на местно ниво с многобройните, номинациите които получихме, но не бива да забравяме, че ние имаме действащи народни представители, които получават одобрение за труда им и подкрепа за бъдещ мандат!  Пловдив се очертава като град, в който ще се съсредоточат всички сили от останалите политически партии и ако искаме пасианса да се нареди в наша и полза на пловдивчани, трябва всеки да си бъде на мястото. Просто трябва да държим здраво факела на надеждата в ръцете си и да не го изпускаме при подземните трусове на настоящото.

-Кои са хората с най-много номинации за народни представители в 16-и МИР Пловдив?

-Най-много номинации имат настоящите ни народни представители -проф. Иво Христо, Теодора Халачева, Георги Търновалийски.  Това е една добра оценка за тяхната работа, като през годините редовно отчитаха своята дейност пред районната структура и получаваха обратна връзка от основните партийни организации. С много номинации е и д-р. Любомир Паунов, който се развива успешно и в професионален и в политически план, председателят на младежката ни структура в града Никола Ванков и др.  

-Какъв резултат очаквате на 4-ти април за град Пловдив?

-Името на водача на листата и проф. Иво Христов са задължаващи за това да имаме повече гласове от предходните парламентарни избори. Лично аз  очаквам БСП  да има над 50 000 гласа в гр. Пловдив

 Ето и цялото обръщение на 5-мата председатели:

Ние, долуподписаните Тодор Стоилов, Йордан Василев, Костадин Беларев, Атанас Баташки и Добромира Тошева, се обръщаме към пловдивските социалисти с благодарност за доверието и подкрепата, които получихме в процедурата по номиниране за народни представители от БСП. Големият брой номинации от основните партийни организации са ясен знак и оценка за нашата работа като районни председатели и общински съветници. 

През 2019 година поехме пред вас, нашите другари ангажименти, които да изпълняваме в местния парламент. Последователното поведение предполага да продължаваме да отстояваме интересите на пловдивчани пред местната власт. 

Водени единствено от тази отговорност, заявяваме отказа си от участие в листата за народни представители, която Градската конференция ще подреди на своето заседание тази събота. 

Най-важното е да се опазим здрави и да се поздравим с победа на 4 април 2021! 

С уважение: 

Тодор Стоилов – председател на БСП – Централен 

Йордан Василев – председател на БСП – Източен 

Костадин Беларев – председател на БСП – Южен 

Атанас Баташки – председател на БСП – Северен 

Добромира Тошева – председател на БСП - Тракия