Настъпиха по мазола днес пловдивския депутат Спас Гърневски, и то по любимия му мазол - стихоплетството. След като Александър Симов от БСП опреличи създалата се ситуация в парламента със сериала "Живите мъртви", защото Антон Тодоров се е определил на мумия, и със стихосбирка на Спас Гърневски, посветена на БКП, пловдивчанинът не се стърпя и направи това, което редовно правеше години като общинар в местния парламент - започна да рецитира...

Ах моя, Партийо любима, макар проклета и устата,

затова че още теб те има, си карам още аз мандата.

Дитирамби нежни ще ти пиша ще те възпявам, ще ти се обричам,

но щом престанеш окончателно да дишаш, пред пътя ти пред ада с кеф ще коленича.

След като изслуша поезията, Георги Свиленски от БСП недвусмислено призова зам.-председателя на парламента Цвета Караянчева да вземе мерки и да извика линейка. "Този човек е за психиатрията, там имат спешен кабинет. Вземете мерки и повече не му давайте думата", прикани социалистът.

Очевидно непловдивсите депутати не са свикнали с творческия плам на бившия пловдивски кмет, защото под тепетата той отдавна се е прочул с рецитациите си. 

Преди време на общинското заседнание Гърневски съчини стихотворение за следизборните вълнения в групата на БСП. Стихът беше изрецитиран пред общинкия съвет и последа бурен смях. Ето го:

Монолог на лидера

"Боже мой с какво желание подреждах

в листата двуцифрено число,

но награди ме народа с отрицание-

в урните оказа се депутатчето едно.

 

Монолог на депутатчето

Води ни партио води ни,

дори в отвъдното ни отведи,

важното е тука да останем

само Гергов аз и ти."

И представете си, тогава никой не реши, че Гърневски е за психиатрия. Напротив - кметът Иван Тотев уж на шега каза: „Аз мисля, че той е за награда”. Е, няколко месеца по-късно един от старейшините поиска щатен психиатър в местния парламент, след като отново екскметът Гърневски се обърна към колега с „Хвани ме за комунистическия член”. Тук обаче липсваше римата...