Драматичен пленум на БСП започва на "Позитано" 20  в този час. Преди минути се разбра, че лидерът на партията Корнелия Нинова ще предложи на Пленума декларация в защита на депутатите, внесли подписка в АПИ. 

Декларацията е във връзка с искането на Строителната камара за оставки на Крум Зарков, Елена Йончева, Христо Проданов и Георги Свиленски, след като внесоха искане за независима експертиза на пътищата в България.

"Нито ще подават оставки, нито ще спрат да ходят на работа", каза Нинова, цитирана от Блиц.

Националният съвет на БСП се събира, за да насрочи конгрес, да одобри позицията на червените по бюджета и план-графика им за евроизборите. Предложението на Нинова и екипа ѝ е конгресът да е на 26 януари, което ще даде първо основание за атака на опозицията. Това е нарушение на устава, според който най-висшият форум на партията трябва да се събира веднъж в годината, коментира бивш депутат. 

"Шокирахте ме още от сутринта. Четох заглавия за преврат, кървав пленум и че ще ми взимат главата. Затова реших да се покажа пред вас и да видите, че имам глава", пошегува се Нинова пред сградата на "Позитано" 20.