Преговорите за съставяне на правителство между „Има такъв народ” и ДПС започнаха в сградата на парламента. Това е последната среща от първия кръг на разговори между ИТН и останалите 4 политически сили, които бяха поканени.

„Смятаме, че беше съвсем логично и редно да се проведат тези разговори в сградата на Народното събрание, за да бъде всичко  публично. Знаете, поканихме всички политически сили без ГЕРБ. Няма нужда да обяснявам тази позиция - по принцип партиите на протести винаги са били срещу ГЕРБ и моделът на управление, който бе установен през последните 10 години. Влизаме в тези разговори с чувство за отговорност и бихме искали да представим нашите приоритет и идеи и да чуем вие какво мислите”, каза Виктория Василев от ИТН.

Мустафа Карадайъ благодари за поканата и заяви, че иска да чуе идеите на ИТН за управленската програма при едно бъдещо правителство.

„През последните 10 години липсваше диалог между политическите партии, липсваше диалог между институциите. 46-ото Народно събрание започва различно  като има една добра основа за диалог. Нашият призив е всички отговорни политически сили  да се възползваме от тази ситуация и да се опитаме да вземем предвид дневния ред на обществото, за да може на негова база и политическата среда, за да очертаем дневния ред на Народното събрание и на евентуално бъдещо управление на страната.

Безспорно това нещо минава и през оценка на изминалите периоди.  Една реална отговорна оценка, за да може на база тази оценка да се очертаят и бъдещите действия, които евентуално биха могли да се предприемат, каза лидерът на ДПС.