Консултациите между президента Румен Радев и представителите на „Има такъв народ” започнаха  в сградата на „Дондуков” 2. Държавният глава заяви, че ако ГЕРБ – СДС не успее да състави правителство, отговорността идва при втората партия на изборите.

„По време на днешните консултации бих искал да чуя Вашите намерения и Вашата готовност за съставяне на правителство, при какви условия бихте го съставили, каква е Вашата ценностна рамка, Вашата граница на компромис каква е и с кой водите преговори”, каза Радев.

Тошко Йорданов похвали президентът за поведението му:

„ Преди всичко от ИТН сме щастливи, че президентската институция  спазва Конституцията и законите на страната, а не като други,  както им се иска.  Вие вървите по закон Ви благодарим. Ние също смятаме да правим това като политическа формация.  Народното събрание има законодателна инициатива. В момента ще спазваме законите такива каквито са, независимо дали ни харесват или не.  Ще обсъдим конструктивно какво мислим в създалата се ситуация”, каза Йорданов, с което приключи публичната част от консултациите.