Подготовката за европейските избори на 26 май вече тече ударно. 120 000 лева с ДДС отпуска Министерският съвет за подготовка на изборни книжа. Срещу тази сума, спечелилият обществената поръчка, ще трябва да осигури документите, с които работи изборната администрация. Става дума за протоколи на секционните и районните избирателни комисии, пликове за съхранение и други.

48 хиляди лева пък се отпускат за печатите, които ще се използват в деня на вота. Общият им брой трябва да бъде 14 580. Като тези за обикновените секции в страната и у нас са правоъгълни, а тези за подвижните секции, където гласуват хората със затруднено придвижване са кръгли. Всъщност печатите са много важни за изборния процес, защото без тях и бюлетините, и протоколите са невалидни.

Както в последните години, бюлетините ще се печатат от печатницата на БНБ. Това правило в закона беше въвъдено след скандала "Костинброд".

Така бюлетините се изработват като ценни книжа. Централната избирателна комисия има възможност да извършва проверки по всяко време.

ЦИК за евроизборите: За партии - не повече от 2 млн. лв., за инициативен комитет - 100 000Забранява се получаването на анонимни дарения под каквато и да е форма