Кирил Петков и Асен Василев, съпредседатели на "Продължаваме Промяната", потвърдиха подписването на коалиционното споразумение от "Демократична България", "Има такъв народ" и "БСП за България".

Утре, 11 декември 2021 г. от 13 ч. в сградата на Народното събрание ще бъдат представени структурата и съставът на Министерския съвет, предложен от "Продължаваме Промяната", съобщиха от пресцентъра на партията.

Тази вечер беше подписано коалиционно споразумение между ръководствата на „Продължаваме Промяната“ с БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. С това се слага край на преговорите за политики и структурата на бъдещия Министерски съвет. Последния подпис под документа сложиха социалистите след продължило цял следобед заседание на Националния съвет на партията.

До събитието не бяха допуснати медии, а само бяха изпратени снимки от пресофиса на най-голямата политическа сила в 47-ото Народно събрание.

Още утре президентът ще връчи мандата за ново правителство. А около обед от „Продължаваме Промяната” ще представят структурата и състава на предлагания от тях Министерски съвет.

Очакванията са от ПП  да отидат при президента с готов състав и още в понеделник на извънредно заседание в парламента да се гласува новото правителство.