Водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки изрази съжаление от ниската избирателна активност на отминалите евроизбори.

"Аз благодаря на всички, които подкрепиха нас и не се поддадоха на партийни пристрастия и разделения", посочи той в интервю за TrafficNews.

Той изрази надежда след пълното преброяване на резултатите воеводите да имат два мандата.

"Това е напълно възможно. Тези два мандата ще работят за българския национален интерес", зарече се той.

По думите му, ако трите патриотични формации, обединени в Обединени патриоти – ВМРО, НФСБ и Атака, са се явили на тези избори като единни, това е щяло да позволи на патриотите да бият ДПС и да я изместят от третото й място.

"Вместо да се вгледат в големия враг, защото ДПС е политически враг на България, те се биеха помежду си и си мериха резултатите… Аз се чудя колко пъти един човек може да натисне една мотика и тя да го перне по челото, но той пак да я натиска тази мотика, но този въпрос не бива да се задава на нас, а на нашите партньори", категоричен бе той.

По думите му резултатите на Атака и НФСБ, които взимат по малко повече от 1%, е като участие на Спартакиада.

Ангел Джамбазки не пожела да коментира какво ще е бъдещето на Обединените патриоти, но изрази надежда останалите две формации да оценят трезво резултатите от вота.

"Но ако тези хора, нашите партньори, мислят за управлението, оттук нататък трябва да бъдат много по-отговорни, да бъдат много по-последователни, защото ние получихме такъв резултат, който ни дава тежест в обществото и не можем да допуснем да се случва някакъв цирк. Няма да ни го простят хората, които са ни гласували доверие", категоричен бе той.