Затягане на наказанията при нарушения искат от ВМРО. От партията настояват за обществено полезен труд, дори при нарушения, за които в момента се предвиждат само административни наказания – като пример те дадоха незаконната сеч.

Воеводите обвързаха редакциите в закона за администартивните нарушения, които внасят, с ромската престъпност, напрежението в Габрово, а инициативата им идва месец и половина преди евровота.

По думите на зам.-председателя на партията Искрен Веселинов редакциите са необходими, защото: "Един от най-големите проблеми, който трябва да бъде лекуван, е чувството за безнаказаност".

Според него наказанията, които се предвиждат в момента за админстративни нарушения, не работят при ромското население и за това са необходими нови.

Едното е полагане на безвъзмезден труд в полза на общественото, а другото – задържане в териториалните поделения на МВР, разказа той.

Промените на ВМРО в закона предвиждат за едно нарушение да се присъждат между 40 и 200 часа труд, а при отказ от изпълнение нарушителя да бъде задържан в поделенията, където пак да полага труд.

"Тези наказания не са насочени само срещу циганското население, просто там ще има най-силен ефект", обясни депутатът.