След сигнал на ВМРО, Централната избирателна комисия отново с действия срещу водачът на листата на евроизборите на "Воля" – Българските родолюбци" Веселин Марешки.

В сигнала се посочва, че в рекламни материали на "Аптеки Марешки" има политически послания. Под заглавието на брошурата е изписан текст: "Веселин Марешки: Да изберем български родолюбци, вместо депутати – безродници".

В сигнала е посочено още, че в търговските обекти на "Марешки" и бензиностанции "VM Petroleum" се издават фискални бонове, като на гърба на всеки от тях е изписано "ВОЛЯ" и отдолу "проект на Веселин Марешки".

От Централната избирателна комисия приемат, че брошурите са агитационни материали. От изборната администрация са открили още едно нарушение: В разпространените брошури в тираж 300 000 броя задължителното "Купуването и продаването на гласове е престъпление" не е коректно разположено.

Централната избирателна комисия счита, че представеният касов бон с надпис на гърба му "Воля" – проект на Веселин Марешки", издаден от аптеки Марешки, не съдържа предизборна агитация.