„Ние сме съмишленици, които тухла по тухла ще градят, за да може Пловдив да се развива и да изглежда още по-красив и приветлив за гражданите”, обяви скулпторът Вежди Рашидов по време на закриването на предизборната кампания на партия ГЕРБ.

Бившият министър на културата и съмишлениците му  Иван Тотев, Радомир Чолаков, Спас Гърневски, Александър Държиков, Надя Танева, Пламен Панов и Стефан Шилев избраха да отправят финалните си послания към избирателите пред Народната библиотека „Иван Вазов”.

Там Рашидов дари близо 150 книги – ценни издания от художествена литература, албуми и документалистика, в голямата си част подписани от авторите и  с лични послания към артиста.

„Имам голяма библиотека у дома с ценни книги. Виждал съм през годините как такива стойностни колекции са изчезвали, след като човекът, който ги е събирал, вече го няма. Затова избрах да направя дарение, а какво по-добро място да се запазят посланията на авторите от Библиотеката. Тя е хранилище на паметта”, каза Рашидов. Той подчерта, че изборът на НБ „Иван Вазов” не е случаен, защото е силно свързан с Пловдив и животът му е минал тук.

„Тук съм служил войник, живял съм с моите приятели, голяма част от които вече не са сред нас. Пловдив е град легенда”, завърши Рашидов.

Той призова избирателите отново да гласуват доверие на партия ГЕРБ и на кандидатите ѝ за депутати, подчертавайки, че именно Пловдив е градът, където се вижда немалко от постигнатото през последните години.

„Успяхме да ремонтираме Музикалното училище. Три правителства – две служебни и едно едногодишно на Орешарски, гледаха изгорелия театър на нашите прекрасни колеги и приятели, и нито едно не се нае да го направи. Дадох дума, направихме го. Започнахме работата по двете базилики с г-н Тотев, изготвихме проект за ремонт на Концертна зала, който трябва да стане.  Ремонтиран бе площадът.  Предстои още много работа – заедно с колегите ще се борим да намерим средства и да направим и сграда на Операта. Ще търсим решение и на проблема с имота с археология на инж. Димитър Георгиев на Понеделник пазара. Казусът е Параграф 22, но не може градът да страда години наред. Смятам че всички колеги са съгласни.  Ще търсим решение, защото говорим за града Пловдив”, каза Вежди Рашидов.

Той допълни, че има още много работа за вършене и е сигурен в успеха, защото в листата на ГЕРБ в Пловдив има много качествени хора.

„Наслушах се на обещания от хора, които и дърво не са посадили.  Предпочитам такива, с които днес ще сложим една тухла – утре още една. Погледнете си града – обнови се, промени се, стана по-различен. Ще продължа и този мандат, защото виждам, че в листата ни в Пловдив попаднаха все работещи хора. Заедно можем да направим още пет неща и да си отида спокоен. И винаги мога да се обърна и да покажа какво сме направили и постигнали заедно”, каза още Рашидов.

След това кандидат-депутатът от ГЕРБ разписа няколко албума със свои творби, а директорът на НБ „Иван Вазов” Димитър Минев благодари за жеста и обеща да екипът му да съхранява ценните издания и да даде възможност на читателите да ги видят.

След края на церемонията всички кандидат-депутати от ГЕРБ се отправиха към центъра, за да се срещнат с граждани. Рашидов и колегите му посетиха и сградата на Градската художествена галерия в Стария град, където тече мащабен ремонт.

„Щастлив съм, че през предния ни мандат стартира и обновяването на тази музейна експозиция. Пловдив го заслужава и ние ще продължим да работим за тази кауза”, коментира Вежди Рашидов.

Коалиция "ГЕРБ - СДС" е с номер 28 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!